Hvordan er det mulig at 44 posten ansatte får fysisk ubehag av mel?

På fredag kunne vi lese at en post terminal var blitt evakuert etter funn av et hvitt pulver, hele 44 mennesker var evakuert. Etter hva vi kunne lese i avisen har de fått blant annet symptomer som tung pust og kløe.

Det ble avklart i helgen at innholdet i pakken kun var mel og alle 44 som var blitt sendt til sykehus var helt friske.

Hvordan kan dette være mulig? 44 mennesker plutselig føler kløe, tung pust osv etter funn av hvitt puler? Vi har lest og hørt i nyheter mange ganger gjennom årene om Antrax og lignende stoffer som tar livet av deg når du kommer i kontakt med stoffet. For en posten ansatt som har hørt om tilfeller der Antrax har forekommet, og plutselig ser hvitt pulver på gulvet! Hva skjer? Jo den ansatte sin reptil hjerne(Amygdala) roper at her er det fare!!! Dette har vi hørt og lagret så når vi står der ansikt til ansikt med hvitt pulver i slike omgivelser så sier hjernen at dette er Antrax du er i fare. Hadde den samme ansatte rotet rundt i sitt eget matskap og sett et hvitt pulver hadde han eller hun tenkt, “dette er bare mel”. Siden det er i denne typen omgivelser så blir melet til Antrax.

Deretter ser en annen ansatt det samme pulveret og reaksjonen til den andre,den tredje og den fjerde. Her kommer gruppe dynamkikken. Oppdager vi at flere har gått i panikk modus og vi også ser det hvite pulveret vi har hørt om gjør vi det samme. Dermed er melet plutselig blitt til noe farlig som igjen gjør at vi får fysisk ubehag som tung pust og kløe.

For de som har erfart panikk angst så er dette samme type respons og fysisk reaksjon. Du er helt sikker på at det er virkelig det som skjer og kroppen din responderer der etter.

Tenk på hva du leser eller hører i nyheter hver eneste dag, vi tror at det ikke går inn på oss. Men det lagerer seg ubevisst i fare lageret vårt. Når vi en dag står ansikt til ansikt med noen med en annen religion og bekledning enn oss selv på et fly, de er stresset pga at de har flyskrekk! Da er vi sikre på at de er terrorister. Så klart vi tror det, vi har gjor sett filmer, nyheter, aviser, radio hver eneste dag.

Når vi kommer i en lignende situasjon er vi helt sikre på at det er ekte. Vår fremre hjerne halvdel som håndtrer logikk har for lengst koplet ut og overlatt alt til reptilhjernen, at her er det nok engang fare.

Du responderer automatisk uten å være klare over hva eller hvorfor.

Dette forekommer hver dag også i vanene dine, start med å legge merke til hva du leser i nyheter og media og hvordan du responderer bevisst og ubevisst på det du leser/hører.

Se hvordan det påvirker humøret ditt, hvordan det innvirker på hvordan du ser på fremtiden din, hvordan det påvirker valgene dine. For å kunne forbedre noe må du først bli klar over hva du vil forbedre. VI kan ikke forbedre noe vi ikke vet.

Start med å legge merke til hvordan nyheter påvirker deg, ha en strålende søndag og nyt sommeren:)

Relaterte innlegg