Nok er Nok! På tide å få hodet ut av ræva?

Har du en gang vært så frustrert over andre sine handlinger at du nesten har holdt på å eksplodere i en blanding av raseri og frustrasjon? Det har iallfall jeg mange ganger, jeg er helt sikker på at mange har følt den samme følelsen overfor meg også! Dagens blogg innlegg har jeg valgt å kalle “Få hue ut av ræva”. Hva mener jeg egentlig med dette voldsomme utsagnet? Mange av oss går ofte og irriterer oss over hva andre gjør på jobb og privat, og det er vel en grunn til at vi nå engang leser blogger. Vi elsker å følge med på andre sine liv, så kan vi etterpå snakke om hvordan han eller hun lever sine live. Veldig ofte finner vi noe negativt også legger vi ut om hvordan de gjør det og vi gjør det sånn! Du skjønner greia. Vi er eksperter i å se andre sine begrensinger, men ikke våre egne.

Vi ser svært sjeldent våre egne begrensninger eller på godt folkemunne kaldt feil. Jeg velger å kalle det for begrensning eller mangel på lærdom på det området. Hvis du fortsetter å gjøre det samme om og om igjen til du en dag er under torva med blomster over. Da kan jeg være enig med deg at det er en feil, men inntil det så sier vi at det er en begrensning du enda ikke har oppgradert. La oss ta et eksempel til i disse gründer og oppstartsbedrift tider, vi leser stadig om nyoppstartninger eller også kaldt startups i aviser og på sosiale medier. Nesten daglig kan vi lese om Innovasjon Norge sine satsningsområder i tiden fremover, og apper som skal til USA for å slå igjennom. Dette i seg selv er utrolig bra, da vi vet at i USA så stod startups for majoriteten av arbeidsplasser i 2014.

Nå handler dagens blogginnlegg om å få hue ut av ræva og den er myntet på oss alle, om vi er mental trenere, gründere, arbeidstakere, mødre, fedre, bloggere, JA OSS ALLE! Vi går alle rundt og tenker/tror at vi gjør bedre handlinger enn andre, eller at vi ønsker oss en annen hverdag enn det vi har idag. Samtidig så forventer vi at de vanene og handlingene vi gjør i dag skal føre oss dit, altså til et annet sted enn vi er idag uten å gjøre noe annerledes. Mange drømmer/tenker seg til sånn de vil ha det, men gjør ikke de reelle handlingene for at nettopp det skal bli en virkelighet. Mange av oss husker blogg bølgen som skyldte inn over Norges land i 2010 og 2011. Det var bloggere overalt! Alle skulle leve av blogg og bli den neste ABC kjendisen, og mindre enn en håndfull nådde målet. Hva skiller disse få kontra de 1000 vis som prøvde og aldri nådde frem? Vi kan si at det skilte i innhold, design, personlighet, kvalitet på bilder osv., men den største forskjellen finner vi i gjennomføringen.

De som er på topp idag om det er gründere, bloggere, arbeidstakere eller husmødre er nettopp det fordi de gjennomfører over tid. Vi vil ikke kjenne følelsen av å ikke få det til. Vi ønsker å tro at alt var en over natten suksess, at fotballfrue plutselig var Norges mest leste blogg, ikke alle de utallige timene hver eneste dag som lå bak. Det er kun en liten promille som er en overnatt suksess, og i tillegg er de som er en overnatt suksess veldig ofte utspring fra lignende erfaringer fra før.

Det meste er knalltøff jobbing over tid. Møt et hinder, kjenn den kjipe følelsen, finn en løsning, løs utfordringen og få mestring. Gjenta dette nok ganger og det blir en avhengighet, vi trenger ikke se lenger til et treningsstudio for å se dette i praksis. De som går på et treningssenter år etter år har satt dette ut i praksis, få vondt og kjenn mestring. Det som også er felles for de som går på et treningsstudio eller trener regelmessig er at de på et tidspunkt innså(fikk hue ut av ræva) at her måtte noe gjøres. De tok første skrittet, kjente på smerten, kjente den fantastiske følelsen av mestring før det ble en vane og livsstil.

Dette gjelder alt i livet, den formelen der kan du implementere til alt. Utfordringen er det å innse at du trenger å gjøre det i utgangspunktet!! Vi tror selvsagt at vi er klar over det meste og at vi kjenner oss selv, men svært ofte er vi fanget i et mønster vi ikke er klar over. Derfor opplever vi gjerne det samme om og om igjen fordi vi har et handlingsmønster vi ikke er klar over. Mange vil skape neste facebook eller leve av online tjenester, men de trenger 14 dager fri hver andre måned eller de er ofte ute på byn som igjen resulterer i at de jobber effektivt 3 dager i uken. Det mest pussige av alt er at vi rettferdiggjør handlingene våre og samtidig klager vi over der vi er akkurat nå. Vi skulle gjerne hatt mer penger på kontoen, handlet mindre ting vi ikke trenger osv. Det er kun en måte! FÅ HUE UT AV “RÆVA”!

Start med å bli bevisst handlingene dine, før du skal gjøre viktige eller mindre viktige avgjørelser som vil ha en innvirkning på livet ditt fremover, spør deg selv: Hva er årsaken til at jeg gjør det valget her? Vil det valget her være positivt for meg i fremtiden?

Vi vi alle bli mentalt sterkere, begynn idag med og bli bevisst handligene dine å ta det første steget ved å forbedre det du oppdager.

Lykke til

Relaterte innlegg

Podcast

Du er din egen verste fiende

“That’s your best friend and your worst enemy – your own brain.” — Fred Durst Vær ærlig med deg selv, du ser ingen verdens ting

Read More