Hvordan jeg endte opp med egen podcast og hvorfor du burde gjøre det samme

Etter 6 år med å høre på andre sin podcast har jeg endelig min egen mental trener podcast.JIPPI!!

Det er den korte utgave av det, det jeg ikke nevner først er at jeg egentlig startet med å spille inn podcaster for vel over 1 år siden. Bare jeg tenkte på en mikrofon i starten begynte jeg å stamme og glemte helt hva jeg skulle si. Jeg kunne prate engasjert og full av energi uten mikrofon, men så fort en kom frem stokket det seg helt. Åssen var det mulig ,at denne lille dingsen av en mikrofon kunne sette en mental trener helt ut. Hva er du slags mental trener Frank?? Jeg velger å kalle en mental trener en person som kontinuerlig utfordrer og bygger sine svake og sterke sider. De fleste av oss er aldri sterke på alle arenaer, vi skulle selvsagt ønske at vi var naturlige talenter i alt vi foretar oss. Men det er dessverre sjelden at det er realiteten. Så for over et år siden begynte tanken om å ha sin egen podcast, jeg er en lesehest av natur samt at jeg hører på minst 1 time podcast hver eneste kveld før jeg legger meg så det har blitt noen timer de siste 6 årene kan du si. Det jeg observerte hos mange var evnen deres til å stille gode spørsmål, jeg ble ofte sittende igjen med en følelse av at det emnet der skulle jeg gjerne hørt mer om. Mens han eller hun som ledet podcasten ofte hadde laget spørsmålene på forhånd. For dere som har hørt Tim Ferris sin podcast som nå har over 70 MILLIONER nedlastinger kan høre at Tim ofte har laget spørsmålene på forhånd noe som til tider kan være frustrenende.

Så for et år siden tenkte jeg at min jobb til daglig er å stille spørsmål for finne gode svar hvor vanskelig kan det egentlig være!!

Jeg tenkte selvsikkert at det var bare å kjøpe inn 2 mikrofoner og sette igang å prate, som vi vet nå så var veien “litt” lenger enn som så. Det tok vel et år med stadige innspillinger med mikrofon og i forbinendelse med at jeg også lager online video programmer med en kollega ble det studio og tid foran kamera. Du kan si det sånn at å ha en mikrofon foran munn var barnemat når du plutselig stod inne i et tv/film studio med sterke lys rett i ansiktet, med en lydmann, en kamera mann og kollega Joe. Etter det var liksom ikke mikrofonen det som var skummelt. Den frykten forsvant omgående, jeg husker jeg stod der foran kamera og tenkte “jeg skulle holdt meg til mikrofon”.  Nå har enden på visa blitt at jeg holdt meg til mikrofon da Joe er et naturtalent foran kamera og for at jeg skulle nå Joe sitt nivå måtte jeg øve daglig i minst 1 år til.

Noen ganger må vi velge hvor vi skal rette tiden for maks utbytte av tid og penger. Det som er fantastisk, ja jeg velger å bruke ordet fantastisk. Nå er mikrofon den mest naturlige delen i verden, jeg tenker ikke over det lenger, jeg heller gleder meg til å begynne. Så det ene året med å øke vankelighets graden betraktelig med å gå inn i et tv/film studio og flere titalls podcast opptak var det blitt morro. Når jeg for 2 ukers siden beste meg for at nå var jeg klar. Bestilte jeg inn utstyret som måtte til for en god lyd produksjon og satte igang med første innspilling med Ernst Matre. 

Selv etter 1 år med øvelse ble ikke opptaket helt optimalt i starten, men det ble bedre utover i episoden og nok engang læring og erfaring til neste episode. 

Jeg gjør nå endelig noe som jeg har hatt lyst til lenge, det å dele kunnskap, historier og erfaringer som du kan lære og ha nytte av. Min erfaring med 6års ivrig lytter av diverse podcaster samt minst 150 bøker på lydbok de siste 3 årene kan nå endelig komme til sin nytte og rett inn i ditt øret.

Har du noe du drømmer om å gjøre ,men syntes det er skummelt og mangler erfaring? Begynn å bygg erfaring i dag. Du tenker muligens at det er for sent, men tro meg det er aldri for sent. Det er bare å ta første skrittet for jeg kan love deg at venter du 1 år, 2 år, 3 år så blir det ikke noe mindre sent. Unnskyldningen og tanken din kommer til å være den samme. Tenk at begynner du i dag kan se tilbake om 3 år, og tenke at du er glad du begynte for 3 år siden ellers hadde det være for sent nå!! Med andre ord gjør som jeg gjorde, begynn selv om det skremmer ordene ut deg og øv til du mestrer det. Følelsen du sitter igjen med til slutt kan kun beskrives som fantastisk.

Lykke til:)

PS sjekk ut linken for å høre første episode:)

https://itunes.apple.com/no/podcast/mental-trener-podcasten/id1126332458

Relaterte innlegg