Årsaken til at en NAVY SEAL står opp tidlig og hvilke 5 fordeler det kan gi deg

Opp og hopp! Det er helt stille rundt deg, du lurer på om du drømmer eller om du er våken. Du lytter nøye etter det minste tegn til at noen andre er oppe, galer hanen eller kjører avis bilen på utsiden. Det er helt stille! Men det er lyst ute så du skjønner i et øyeblikk av våkenhet at klokken er 04.45

 Du har i dag bestemt deg for å gjøre det du før hadde sett på som ren galskap, nemlig å stå opp en time tidligere for å gå en tur før du reiser på jobb. Du har lagt deg en time tidligere enn vanlig kvelden før. Du var i seng før klokken ble 21.30 og du synes selv at dette er galskap, “jeg legger meg før 21.30 for å stå opp før hanen galer”. Hva er det med meg? Du vil prøve noe du ikke har gjort før, du vil teste dine egne grenser. Men samtidig ikke gå på bekostning av din egen helse.

 5 grunner til å stå opp 1 time tidligere

– Du får tid til å våkne uten å stresse

– Du får mer energi

– Immunforsvaret ditt blir bedre av at du ikke stresser

– Du tenker bedre/mer klar i tankene

– Du mestrer noe nytt og føler at dette klarer jeg! Selvtilliten øker

 Som du ser over så kan det å stå opp en time tidligere ha mange fordeler, dette var bare et lite utdrag av det du kan ha å vinne på det.


Bildet er hentet ifra Jocko Willink

Bildet er hentet ifra Jocko Willink

 

Det er en Navy Seal ved navn Jocko Willink som har skrevet boken Extreme ownership, i boken sier han følgende utsagn “Discipline now is freedom in the future” og hvis du følger han på Instagram kan du se han med pulsklokken hver eneste dag før klokken er 5. Det som gjør utsagnet ekstra sterkt er hvor viktig det er å huske på i det øyeblikket klokken ringer og tenker at “nei jeg sover ekstra og tar det igjen i morgen”. Eller du har noe viktig du vet du egentlig skulle ha gjort, men du hadde ikke lyst så du utsatte det til senere.

 Vi har alle vært der, hvis ikke du har vært der så good on you! For oss andre så er dette en konstant kamp mot følelsene. Følelsene vil en ting og vi vet at vi skulle gjort noe annet. Hvem vinner kampen i dag? Er det friheten i fremtiden eller er det disiplinen i nåtid

 Hva har du å tjene på å stå opp en time tidligere? Et punkt som er viktig er å ikke utsette kroppen for en negativ påvirkning over tid som kan føre til helseplager. Vi kunne lese i avisen på fredag om mennesker som står opp før klokken er 5 for å trene på nivå over toppidrettsutøvere noe som flere forskere mener kan bli årsaken til en ny hjertesykdom vi før ikke har sett. Poenget med å stå opp en time tidligere er ikke å få seg et hjerte problem, men starte dagen på en optimal måte. Hva er best av disse 2 alternativene?

 

  1. Du har lagt deg sent, blir vekket av klokken eller småen i huset, løper i dusjen, kjefter på samboeren eller småen i huset fordi du er sent ute nok engang, du må jo rekke noe før jobb, også løper du ut døra gjerne med småen hengende etter til barnehage med en brødskive i hånda der du banner over at naboen nok engang har satt bilen sin eller sykkelen sin for nærme deg! Det tar et par time på jobb før stress nivået ditt kommer ned på ditt “normale” nivå før du nok engang skal ta tak i alt som haster på jobb, så rett på trening før du skal hente barn, ja you name it. 
  2. Du legger deg en time tidligere(kutter ned tiden foran tv eller sosiale medier), står opp en time tidligere, går ut på kjøkkenet og drikker et glass vann og tar deg en litt lengere dusj, du kjenner at du fortsatt er trøtt, men denne gangen uten stress hormonet cortisol vibrerende på maks nivå. Du tar på deg treningstøy og et par joggesko og går rolig, men trøtt ut døren. Du iakttar naboen du irriterer deg om til vanlig, men forskjellen idag er at du ikke er stresset, men skal ha deg en 20min gå tur før du begynner dagen!

 Hvilken av disse 2 alternativene tror du vil være best for deg både i nåtid og fremtid? Den første der du konstant stresser og cortisolen strømmer rundt i årene dine eller der du står opp tidligere og nyter dagen før du begynner?

Det er selvsagt helt opp til deg hvilke du velger, men mental styrke handler ikke bare om å presse seg til å gjøre utfordrende elementer. Det handler også om gode rutiner som har en grad av balanse for din fysiske kropp. Kropp og sinn hører sammen, selv om vi til tider kan glemme at dette stemmer.

 Det er mandag!! Ny uke nye muligheter!

 Lykke til:)

Relaterte innlegg