Den som intet våger intet vinner – Solskinnshistorie

Den som intet våger intet vinner er et velkjent utrykk for de fleste av oss. Min første kunde denne dagen er virkelig et klart eksempel på at dette utrykket er med oss av en grunn.

Når han kom til meg for første gang for en stund tilbake var han engstelig for å reise hjemifra, han hadde blandt annet sluttet på skolen pga at det ble for langt hjemifra  (1 time hver vei). Han hadde sin komfort sone hjemme og på jobb, ut å handle var greit om det ikke var for mye mennesker. Det å reise noen plass var vanskelig, det innebar ofte flere uker med bekymring i forkant. Det å reise alene i tillegg var nærmest utenkelig.

Etterhvert som tiden har gått så har han smått, men sikkert pushet disse grensene litt etter litt. Hyttetur med kamerater som før var et angstmareritt 1 uke før avgang var nå endelig blitt til noe han gledet seg til. Det som kom av prestasjon denne morgen var en prestasjon som virkelig imponerte meg med tanke på utgangspunktet. 


Utgangspunktet var som nevnt komfortabel hjemme og jobb. Denne dagen hadde han tatt med seg sykkelen i bilen og kjørt 3 timer alene. Tatt en av taubane og syklet over 3 mil innover på vidda alene! 

Dette kan for mange som ikke har hatt utfordring med angst virke som en “walk in the park”, men for en som har gruet seg i mange dager og uker før han skulle noe til å plutselig sette seg i en bil, kjøre 3 timer for så sykle 3 mil innover vidda i snøvær ville for en stund tilbake være helt fulstendig utenkelig. Dagens solskinnshistorie er et klart eksempel på at den som intet våget intet vinner!! Kjenner du deg? Begynne med små skritt for alt handler om å bygge mestring, start med det som er en terskel for deg og bygg sten for sten. Før du vet ordet av det så har også du pushet dine grenser langt forbi det du noengang ville trodd var mulig!


Relaterte innlegg