Smartere med bevegelse og mindre karbohydrater med John Ratey USAs beste lege og forfatter

Dagens gjest er bestselgende forfatter. Han er førsteamanuensis klinisk professor i psykiatri ved Harvard Medical School og en internasjonalt anerkjent ekspert på Neuropsychiatry. John Ratey har publisert over 60 fag vurderte artikler og 11 bøker utgitt på 15 språk, inkludert den banebryt ADD-ADHD “Driven to Distraction” -serien med Ned Hallowell.

Med utgivelsen av “Spark-The Revolutionary New Science of Exercise and the Brain,” Dr. Ratey har etablert seg som en av verdens fremste autoriteter på hjernen og trening. Hans siste bok, “Go Wild” utforsker hvordan vi kan oppnå optimal fysisk og psykisk helse ved å komme i kontakt med våre huleboeres røtter..

Anerkjent av sine kolleger som en av de beste legene i Amerika siden 1997. Dr. Ratey ble nylig hedret av Massachusetts Psychiatric Society som “2016 Outstanding Psykiater of the Year”. Dr. Ratey og hans arbeid er ofte profilert i media, hvor han har vært omtalt på ABC, CBS, NBC, PBS og NPR, samt i The New York Times, Newsweek, The Washington Post, US News med flere og nå endelig i Norge og Mentaltrener podcasten.

I dagens episode er vi innom følgende:

 • Hvorfor brød kan gjøre deg syk
 • Hvorfor du alltid burde bevege deg før du skal lære noe
 • Hvorfor du burde spise fermentert mat
 • Hva er insulin
 • Hva du skal gjøre for å minimere risiko for blant annet Alzheimer
 • Hva du burde gjøre hvis du har en autoimmun sykdom som Chrons og Cøliaki
 • Hvorfor du burde spise mer indisk mat
 • Hvorfor du burde spise Karri og Omega 3 hvis du er deprimert
 • Hvilken type trening for bedre helse og mentale prestasjoner
 • Grunnen til at du burde være mest mulig ved sjøen
 • Hvorfor du burde trene når du er gravid
 • Med mye mer

Lytt til dagens episode ved velge under:

Mentaltrener podcasten på Itunes eller din favoritt podcast-app og trykk subscribe (abonner).

Soundcloud (Android)

Relaterte innlegg