Ash Dykes om å gå 2214km alene på 78 dager slepende på 120kg på tvers av Mongolia

Hva får en ung mann på 26 år fra Wales til å legge ut på et eventyr fylt av farer og utfordringer ingen før har klart å gjennomføre? Ash Dykes har av FHM blitt kåret til “ONE OF THE WORLD’S MOST FEARLESS OUTDOORSMEN” i tillegg til det har han blitt kåret til 2015 UK ADVENTURER OF THE YEAR og 2016 WELSH ADVENTURER OF THE YEAR.

Han har i en alder av 26 år rukket å sette 2 verdensrekorder. I 2014 ble Ash den første personen noensinne som har gått på tvers av Mongolia alene uten støtte, en distanse på over 2214km på kun 78 dager. Han gikk på tvers Altai fjellene, gjennom Gobi-ørkenen og den mongolske Steppe, alt mens trakk en tilhenger med hjul som veier 120kg!! Hva får noen til å sette ut på et eventyr ingen før har gjort? Hvordan klarer han mentalt utfordringen av å dra en tilhenger på 120kg?

I 2016 oppnådde Ash sin andre verdensrekord ved å bli den første personen til å gå hele lengden av Madagaskar, mens han besteg Madagaskar sine åtte høyeste fjellene. En ekspedisjon på over 2574km på 155 dager, han har møtt på mange utfordringer. Blitt holdt igjen av det militære, fått den dødeligste formen for malaria, nesten bli truffet av lynet, krysset elver fylt av krokodiller med mer .

 • Hvordan overkomme frykten
 • Hva er årsaken eller grunnene til det han gjør
 • Opplevelsen av å nesten dø av varmen og hvilke teknikker han brukte for å holde seg rolig
 • Viktigheten av å ta store utfordringer i små delmål
 • Opplevelsen av å ha en ulv gående på utsiden av teltet
 • Hvordan det var å feilberegne på matforsyningen å gå 12 timer om dagen i 14 dager på en mat rasjon om dagen.
 • Tankene man får når du er helt alene dag etter dag redd og utslitt.
 • Når det indre villdyret våkner etter 14 dager alene i ørken
 • Finne det positive i utfordringer
 • Bruken av visualisering når ting er vanskelig
 • Effekten av å ta opp beskjeder til seg selv når du er på ditt mørkeste
 • med mye mer

Lytt til dagens episode ved velge under:

Mentaltrener podcasten på Itunes eller din favoritt podcast-app og trykk subscribe (abonner).

Soundcloud (Android)

Relaterte innlegg