Hva verdens mest uheldige mann og en eventyrer har til felles

Er du redd for hva andre tenker om deg? Føler at du ikke er god nok? Eller bare mangler litt motivasjon?

For mange er mentaltrening et begrep vi har hørt, men ikke helt vet hva er?  For meg handler mentaltrening om å forsterke sider av deg selv som du syntes er svake. Er du redd for å fly? Bli verdens mest rolige flypassasjer eller småflypilot. Er du redd for å holde foredrag eller fremføring? Lag ditt eget foredrag og bli den “fødte” fremfører. Eller du vil være litt mer energisk og utadvent i hverdagen? Bli verdens mest morsomste person å være med!.

Når jeg begynte med podcast i 2016 holdt jeg meg for ørene når jeg hørte min egen stemme, og når mikrofon ble slått på fikk jeg helt hjerneteppe. Når jeg forteller denne historien får jeg ofte høre. “Og du er mentaltrener”? Vi har en forestilling om at en mentaltrener er en som er sterk som jern på alle områder! Er det mulig? Nei! Vi har alle våre sterke og svakere sider. 

Hadde det vært tilfelle? Ville mange vært født superhumans og vi vet alle at dette ikke er tilfelle! Alt handler om målrettet trening over tid.

Jeg spør ofte om hva klientene mine frykter eller ser på som utfordringer med seg selv. Mange sier at de ikke er redde helt til vi har snakket sammen i ca 30 minutter. Da viser det seg at det er frykten deres for å ikke bli likt, for å feile, ikke være god nok eller rett og slett dødsangst som hindrer dem fra å leve det livet de egentlig vil.

“Det virker bare du tror på det” eller “Vi er sånn som vi er og det er ikke mulig å forandre”. Dette er noe jeg hører veldig ofte! Hvis disse utsagnene er riktige hvordan kan jeg da med egne øyne se personer som ikke har kommet ut av huset sitt de siste 3 mnd pga panikk angst kunne gå ut og leve livet som normalt etter 3 timer hos meg? Dette skulle jo ikke være mulig skulle vi tro utsagnet over. Eller lederen som alltid bruker hersketeknikk og aggressiv adferd for å lede sine ansatte til og bli den som hører etter hva de ansatte sier og bli rolig og avbalansert. Hvordan kan dette være mulig? Eller at du hører noe på en podcast som fanger din interesse og plutselig har du endret din oppfatning av noe?

Det er selvsagt mulig å forbedre seg på alle områder av seg selv! Vi er skapt slik! Forskerne oppdaget neuroplasticity for mange år siden.

Den siste uken er det spesielt 2 personer som har gjort et ekstra inntrykk på meg, og nok engang bevist for meg at tankesett er minst like viktig som det fysiske.

 

Svein Heibø som tidligere har vært podcast gjest under tittelen “Verdens mest uheldige mann” han delte følgende Facebook innlegg.

Når du gir opp en jogge tur en treningøkt eller noe annet som er vanskelig kanskje et studie, et møte du gruer deg til. Bedre å sitte trygt hjemme i soffan.

Hva om du blir syk? Hvordan kan du gi opp det? Alle joggeturene/treningsøktene jeg har gjort halvveis for det «gjør» vondt jeg «blir» kvalm. jeg leser teksten bare en gang for jeg blir «sliten» i hode.

Hva gjør du om du blir syk? Det er ingen soffa finnes ingen varm dusj som gir deg fred fra alt. Det er evig lange vonde dager, evig lange vonde netter. Det finnes ingen stop ingen hvile frem til du er i mål. hva om du ikke engang ser målet?

Gjør deg selv en tjeneste der du setter av noen minutter hver dag å setter pris på kroppen virker. Ta de ekstra armhevingene les, les det ekstra kapittelet.Some pray for money, some pray for fame, others just pray for the pain to og away

James Brooman som nådde sin store drøm 25 mai! James har jeg vært så utrolig heldig å bli kjent med det siste året og for en karakter og personlighet denne mannen har. James har syklet fra Alaska til Argentina alene, løpt Australia på tvers alene på 82 dager og nå klarte han sannelig som den 4 briten i historien å bestige Mount Everest uten ekstra bruk av oksygen. Når du hører på podcast episodene med James hører du hvor ydmyk han er. Ifølge han kan alle klare det han gjør. Han sier selv han er et bevis på at alle kan få det til om de vil det nok.

Som James sier så gi aldri opp drømmen din og som Svein sier så ikke la være bare fordi du ikke føler for det akkurat der og da. Du har et liv og vil du gjøre noe mer med livet ditt så bruk mentaltrening for alt det er verd. Begynn å bygg styrke der du idag er litt svakere. Begynn med en liten utfordring og bevis for deg selv at dette klarer du!!

Klarer disse 2 å overkomme smerte”helvete” fra sykesengen eller mangelen på oksygen mens de bestiger en fjelltopp klarer du også å ta neste skritt!:)

Relaterte innlegg