Sasha DiGiulian Verdensmester i fjellklatring om motivasjon og “flytsone”

Sasha DiGiulian begynte først å klatre 6 år gammel i 1998. Hun har vunnet VM for kvinner, og har 2 plass i Bouldering VM, samt Bronse i Duellen. Sasha har vært den ubeseirede panamerikanske mesteren siden 2004 til i dag, og hun er en tre ganger amerikansk nasjonalmester.

Utendørs er Sasha den første nordamerikanske kvinnen som klatrer i klasse 9a, 5.14d, anerkjent som en av de vanskeligste sports klaringene som har vært oppnådd av en kvinne. Hun har gjort dette to ganger. Sasha var den tredje kvinnen i verden for å oppnå denne karakteren.

I tillegg har hun oppdaget flere 8b + ‘s, 5.14a’ s, stigende banebrytende multipitchruter på opptil 1000 fot med 8c klatring, og har oppnådd flere First Ascents og 28 First Female Ascents rundt om i verden, inkludert en første kvinnelig stigning på nordsiden av Eiger.

Vi er innom følgende:

  • Likhetene mellom surfing og klatring
  • “Mind puzzle”
  • Følelsen fysisk og mentalt
  • Klatring og kjæreste er det samme?
  • Denial of death
  • Hvordan håndtere frykten for å falle
  • Kvinne i en mannsdominert sport
  • Viktigheten av en mentor eller coach
  • Med mye mer

Relaterte innlegg

Mentaltrener Podcast

Reprise – Hank von Helvete

I dagens utgave av Mentaltrener podcasten har jeg valgt å hente frem en utrolig fargerik og interessant gjest fra fjorårets arkiv.  Kjenner du Hank Von

Read More