Programmer hjernen til å overkomme frykt med NASA rakettforsker Olympia Lepoint

Fra fattigdommen i LA der hun om natten måtte ligge med bena mot en stålplate i tilfelle det ble skyting i nabolaget til å bli en prisvinnende rakettforsker for NASA.

Dagens gjest blir ofte kalt “The New Einstein” og har virkelig klart det mange ville sagt var umulig! Hun har blitt knivstukket i ansiktet, voldtatt som 8 åring og spist is på mangel av mat! Som hun selv sier i dagens episode så innså hun på et tidspunkt at det fantes to verdener der den ene verden hadde mat. 

Olympia Lepoint er en amerikansk forfatter, foredragsholder og prisvinnende rakettforsker med over 28 rakettutskytinger for NASA fra 1998 til 2007. I 2007 oppdaget hun tilstanden Mathaphobia. Det er en læringshemmende matematisk frykt knyttet til Amygdala delen av hjernen. Amygdala er den delen av hjernen vår som styrer frykt.

Hun publiserte i 2013 boken Mathaphobia. I tillegg står hun bak begrepet Triabrain og Triabrain Theory of Relativity. En metode som forklarer hvordan hun reprogrammerte hjernen sin for å overvinne smertefulle minner fra fortiden til å lykkes. 

Jeg ble oppmerksom på Olympia når jeg så TED presentasjonen hennes om frykt og det tok få minutter før jeg visste at henne måtte vi høre mer ifra. Dette er en episode jeg har gledet meg til å dele med deg som lytter da dagens gjest gjorde et sterkt inntrykk. Hun er et levende eksempel på hva som er mulig om du bruker de riktige tankene og samtidig presser deg på utsiden av komfortsonen. Håper du koser deg like mye med dagens gjest som jeg gjorde og kan hennes historie inspirere andre del den gjerne på Facebook eller andre medier!

data-animation-override>
Be the change that you wish to see in the world.
— Mahatma Gandhi

Vi er innom:

 • Voldtatt som 8 åring og knivstukket i ansiktet som 10 år.

 • Vendepunktet

 • Du bestemmer din egen fremtid

 • Tankesett og hvordan vi ser på oss selv

 • Hvordan en oppvekst fylt av gjengoppgjør og skyting ble den sterkeste egenskapen hos Nasa

 • Evnen til å kunne se noe før det fysisk eksisterer

 • Alt skjer av en grunn

 • Hvordan du kan overkomme frykten

 • Innse at du kan stole på deg selv

 • Press deg selv og test grensene dine

 • 28 Raketter ut i verdensrommet

 • Mathaphobia

 • Reprogammere hjernen

 • Answers unleashed

 • Neuroplastisitet og prosessesen

 • Kaosteori

 • Se på det du ikke vil ha og det du vil ha

 • Avgjørelser og valg

 • Answersunleashed.com

 • Gravitational Waves og Einsteins teori

 • Dr Leaf og hennes teorier

 • Professor Ann McKee

 • Med mer

Episoden er sponset av MyRevolution. MyRevolution har siden 2006 utviklet seg til å bli en ledende aktør innen kosttilskudd av høy kvalitet. De har et tett samarbeid med noen av Norges fremste på helse og ernæring i Norge. I samarbeid med Mentaltrener podcasten har MyRevolution satt sammen en egen pakke til deg som lytter! Sjekk den ut her og få 18% rabatt!

Lytt til dagens episode ved velge under eller søk Mentaltrener podcast på din favoritt podcast-app eller Spotify og trykk subscribe (abonner)

ITUNES

Relaterte innlegg