Vanessa O’Brien om K2 og aldri gi opp

data-animation-override>
“No-one can take away the knowledge, skills, and experience you acquire throughout your life. Your knowledge, skills, and experience inform your decisions as you move forward. So go ahead – take the biggest step you can“
— Vanessa O’Brien

Dagens gjest har blitt frivillig skutt på i Colombia, første britisk-amerikanske kvinne til å nå toppen av K2 (verdens farligste fjell), første kvinne til å klatre Seven Summits innen et år og i tillegg er hun første kvinne til å fullføre Explorers Grand Slam på under et år. 

Vanessa O`Brien er en moderne tids superkvinne. Før hun begynte med klatring var hun Director of Finance and Business Development for selskaper som Morgan Stanley, Barclays Bank og Bank of America. Hun har blant annet jobbet med den kjente forretningsmannen Jack Welch. Vanessa er helt klart en meget intelligent kvinne som får til det hun setter seg som mål. 

I dagens samtale kan du høre hvordan hun måtte ha tre forsøk på å nå toppen av K2 da været og forholdene ble for livsfarlige på de to første forsøkene. Det å gi opp var aldri et alternativ! Dagens samtale var både lærerik og gir et innblikk i hvor mye som ligger i det mentale. Som hun selv sier “jeg føler aldri frykt fordi jeg har kontroll”. Det er et bevis på hvor mye du kan få til om du bruker alle egenskapene og ressursene du har til rådighet.

Vi er innom:

 • Suksess innen forretning og klatring
 • Erfaringene etter å ha jobbet med Jack Welch
 • Historien om K2
 • K2 og hvordan bestige verdens “farligste” fjell.
 • 1 av 4 som forsøker å klatre K2 omkommer
 • Grunnen til at K2 er verdens farligste fjell
 • Tre forsøk på å beseire K2
 • Hvordan frykten sprer seg uten at vi er klar over at det skjer
 • Hva som er under skyene vet aldri hva som er over!
 • Teknikker for å stilne uro tanker
 • Nordpolen
 • Skutt frivillig i Colombia
 • Med mer

Lytt til dagens episode ved å velge under:

Ekstrempodden podcast på Itunes, Spotify eller din favoritt podcast-app og trykk subscribe (abonner).

Relaterte innlegg

Mentaltrener Podcast

Myter og konspirasjonsteorier om Korona

Det er blitt lansert mange konspirasjonsteorier og mirakelkurer på Facebook og andre sosialemedier under koronakrisen. Noen mener at koronaviruset henger sammen med etableringenav 5G-nettverket. Andre

Read More