Tankene til Steven Callahan som overlevde 76 dager flytenende alene på åpent hav

Hvilke tanker farer igjennom hodet til en mann som har måtte forlate en sykene båt og hoppe over i en livbåt midt ute på havet? Hva skjer når du er helt alene på det åpne hav og ingen hjelp i sikte? Dagens gjest er en av få som har overlevd over 76 dager alene på havet i en livbåt som er mindre enn 2 meter i omkrets. 

Dagens gjest og hans historie gjorde et sterkt inntrykk på flere måter. En ting er å overkomme utfordringer du vet at du skal komme deg forbi som å nå toppen av Mount Everest eller sykle jorden rundt. Det er noe helt annet å havne i en situasjon på liv eller død du ikke hadde forutsett og samtidig vet du ikke om det ender med at du dør av utmattelse, sykdom eller blir reddet. 

Som Steven sier i episoden så hadde han ifølge seg selv aldri lykkes i noe og nå var helt alene i en liten livbåt midt ute på havet. Det tok 2 uker før han klarte å fange sin første fisk og han fikk til slutt et så nært forhold til fiskene som fulgte han hver dag at de fikk sitt eget navn. Han følte en sterk følelse av vemod hver gang han måtte fange en fisk da de var blitt en del av vennene hans.

Som du vil høre i episoden har fiskene en meget spesiell rolle i at Steven til slutt ble reddet etter 76 dager alene!

Steven Callahans historie er beskrevet i boken hans Adrift, i dokumentarserien “I shouldnt be alive” og Ray Mears tv serie Extreme Survival.

Dette er en sterk historie om en mann som ikke ville gi seg selv når han var helt utslitt av både saltvannssår og at han etter 10 dager fortsatt ikke hadde fått reparert en punktering i båten sin. 

Vi er innom:

 • Krisetanker og hvordan overkomme de
 • Hvordan håndtere ensomheten og negative tanker
 • Omstille tankene og handlingene til å leve på mindre enn 2 meter i ytre i diameter!
 • Fiske med spyd fra gummibåt!
 • Feiret når han hadde overlevd 38 dager
 • “Normalt liv på steroider”
 • Vi kan alle være mer utholdene og tøffere enn vi tror
 • Å ha det gøy er desserten i livet
 • Fiskene som reddet Steven flere ganger
 • Følelsen av å se land
 • Vanskelighetene med å komme tilbake igjen til det “normale” livet
 • Adrift 76 days lost at sea

Episoden er sponset av MyRevolution. MyRevolution har siden 2006 utviklet seg til å bli en ledende aktør innen kosttilskudd av høy kvalitet. De har et tett samarbeid med noen av Norges fremste på helse og ernæring i Norge. I samarbeid med Mentaltrener podcasten har MyRevolution satt sammen en egen pakke til deg som lytter! Sjekk den ut her og få 18% rabatt!

Lytt til dagens episode ved velge under eller søk Mentaltrener podcast på din favoritt podcast-app eller Spotify og trykk subscribe (abonner)

ITUNES

 

 

Relaterte innlegg