Birgit Skarstein om motivasjon og teknikker for å overkomme motgang

Hvilke tankesett og teknikker kan du benytte deg av for å overkomme motgang? Gjesten i denne episoden er en av de mest imponerende personlighetene jeg har intervjuet siden 2016. Hun er et levende eksempel på hva som er mulig om du benytter deg av gode teknikker i vanskelige tider.

Birgit Skarstein var en aktiv ungdom som drev med fjellklatring, vannski og svømming frem til hun ved et uhell opplevde i en alder av 20 år å bli lam fra livet å ned.

Fremfor å la seg stoppe av den motgangen har hun siden vunnet ni VM-medaljer (fem i roing og 4 i langrenn) og er regjerende verdensmester og verdensrekordholder i roing. Hun har vunnet verdenscupen sammenlagt i begge grener. Skarstein var i 2012 deltaker i NRKs sukses serie «Ingen Grenser» med Lars Monsen, og har siden bidratt i flere populære medie-produksjoner. Hun er sterkt sosialt engasjert, og involvert i ulike styrer og organisasjoner.

Hun vant VM i roing i 2018, 2017 og 2014, tok sølv i 2013 og bronse i 2015. Hun vant verdenscupen i roing både i 2019, 2018 og 2017, og innehar gjeldende verdensrekord (satt under VM i Plovdiv, Bulgaria, 2018).

I langrenn vant Skarstein verdenscupen i sesongen 2017/2018, og kom på andreplass sammenlagt i 2018/2019. Hun har fire VM-medaljer (sølv og bronse fra VM i Finsterau 2017 og to bronsemedaljer fra VM i Prince George i 2019). Skarstein er en typisk utholdenhetsutøver, og har historisk hevdet seg best i lengre distanser.

Hun har deltatt i tre paralympiske leker, Sochi 2014, Rio de Janerio 2016 og Peyong Chang 2018, med fjerdeplass i Rio som beste plassering.

I 2019 ble hun tildelt Egebergs Ærespris.

Vi er innom:

  • Tankesett for å overkomme motgang

  • Følelse av frykt?

  • Mentale treningsteknikker

  • Følelsen av smerte

  • Hvordan du selv ser på situasjonen

  • Med mye mer

Lytt til dagens episode ved velge under eller søk Mentaltrener podcast på din favoritt podcast-app eller Spotify og trykk subscribe (abonner).

TUNEIN i Tesla

ITUNES 

SPOTIFY

Relaterte innlegg