Er pandemier menneskeskapt gjennom økende kjøttforbruk og fordrivelse av ville dyr?

Verdens helseorganisasjon og FN konstaterer at 75 prosent av alle smittsomme sykdommer
har sin forklaring i hvordan mennesker fordriver og mishandler dyr, særlig gjennom industriell kjøttproduksjon. De fleste har fått forståelse av at koronaviruset oppsto på et ”wet market” i den kinesiske byen Wuhan.

I tillegg til industriell kjøttproduksjon, blir det antatt at reduserte habitater blant
ville dyr bryter ned den naturlige barrieren mellom dyr og mennesker. Det
anslås at nærmere 80 prosent av alt landbruksareal i verden dyrkes til dyr i
fangenskap.

Betyr det at menneskers kjøttforbruk indirekte er ansvarlig for tap
av ville dyrs naturlige habitater.

Den svenske professoren og
infeksjonsoverlegen Björn Olsen ved Uppsala universitet gjorde seg under koronakrisen
bemerket ved å fastslå at pandemier ikke ville oppstått om alle hadde vært
vegetarianere.

Vi har nå kommet til tredje episode av miniserien om hva vi kan lære av koronakrisen. Undertegnede har sammen med Niels Christian Geelmuyden, som har gjort seg bemerket med seks kritikerroste faktabøker, om matproduksjon, drikkevarer, ernæring, legemidler, aldring og fallende forplantningsevne, fått tilskudd av Fritt ord til en miniserie på 7 episoder.

I denne episoden har vi professor Björn Olsen, veterinær Siri
Martinsen
og professor Eystein Skjerve ved NMBU som gjester.

Lytt til dagens episode ved velge under eller søk Mentaltrener podcast på din favoritt podcast-app eller Spotify og trykk subscribe (abonner)

ITUNES 

SPOTIFY

Relaterte innlegg