Hva covid-19 krisen sier om den norske rettsstaten med Hans Petter Graver

Hvilke rettigheter har du og jeg som individer ifølge smittevernloven og grunnloven? For å få svar på dette og flere spørsmål relatert til smittevernloven har vi vært så heldige å få besøk av professor Hans Petter Graver. Etter å ha arbeidet i Forbruker- og administrasjonsdepartementet og Regjeringsadvokaten ble han professor i 1993, i rettssosiologi, men med særlig plikt til å undervise i forvaltningsrett. Han var faglig leder for Senter for europaforskning ARENA 2001-2003 og dekan ved Det juridiske fakultet 2008-2015.

Hans vitenskapelige arbeider omfatter bøker og artikler over et vidt felt blant annet innen forvaltningsrett, rettssosiologi, rettshistorie, rettsteori og argumentasjonsteori og retorikk. For tiden leder han et toppforskningsprosjekt finansiert av Norges forskningsråd om Domstolenes bristepunkt – Om dommere når rettsstaten er under press.

Graver er medlem av Det Norske Videnskaps-Akademi og preses 2019-2021. Han er æresdoktor ved universitetet i Helsingfors (2010), ved universitetet i Heidelberg (2017) og ved universitetet i Uppsala (2020). I 2019 ble han valgt som æresmedlem av Juridiska föreningen i Finland.

Hans Petter har skrevet en rekke bøker, deriblant Jussens helter. og Pandemi og Unntakstilstand Hva covid 19 sier om den norske rettsstaten.. Undertegnede har lest begge bøkene og kan på det sterkeste anbefales å lese:)

Lytt til dagens episode ved velge under eller søk Mentaltrener podcast på din favoritt podcast-app eller Spotify og trykk subscribe (abonner)

ITUNES 

SPOTIFY

Relaterte innlegg