Vil du oppleve matmangel til vinteren? Hvorfor protesterer bønder i Nederland? Michael Yon

Har du hørt om alle bøndene som nå protesterer i Nederland og andre land i verden? Hvorfor protesterer de? Kommer vi i Norge til å oppleve problemer med mat til vinteren? Selv om dette kan virke som et negativt tema er hensikten å kunne bli bedre mentalt forberedt for hva som kan komme. Er man godt forberedt blir også frykten mindre om en eventuelt krise oppstår! Gjesten i denne episoden er Michael Yon. Han er en amerikansk forfatter og fotograf. Han tjenestegjorde i spesialstyrkene på begynnelsen av 1980-tallet, og han ble forfatter på midten av 1990-tallet. Han fokuserte på militærskriving etter invasjonen av Irak. Yon har vært innlemmet ved flere anledninger med amerikanske og britiske tropper i Irak, mest fremtredende en utplassering med 1. bataljon, 24. infanteriregiment (Deuce Four) av 25. infanteridivisjon i Mosul, Irak som ble avsluttet i september 2005.

Yon har hatt vokalfeider med USAs militærhierarki, og arten av rapportene hans er også kontroversiell. Imidlertid nøt Yon en gang “rockestjerne”-status blant individuelle soldater, ifølge Brian Williams fra NBC. Yons alternative medierapportering har blitt nevnt av en rekke mainstream mediebyråer, og han har vunnet utmerkelser fra 2005, 2007,og 2008 Weblog Awards.

I 2008 rapporterte The New York Times at han har brukt mer tid innebygd i kampenheter enn noen annen journalist i Irak.Han flyttet fokus for bloggingen sin fra Irak til Afghanistan i august 2008.Arbeidet hans støttes først og fremst av donasjoner fra lesere.

Yon har generelt uttalt at “Hvis en forfatter ønsker å tjene penger, bør han unngå sannhet og fortelle folk hva de vil høre. Fortell sannheten for å vinne krigen.” Han støtter innebygd journalistikk fremfor tradisjonell rapportering, og tror at jo nærmere forfattere er hendelser, jo mindre sannsynlig er det at de gjentar militær PR-spinn. Yon var motvillig til å si om han støttet beslutningen om å gå til krig. Han sa til slutt at han hadde vært en støttespiller fordi han var bekymret for Iraks påståtte masseødeleggelsesvåpen, som han hadde gitt Bush-administrasjonen fordelen av tvilen over.

Relaterte innlegg